Sök

Är du intresserad av att bli förskollärare?

Intresserad av att bli förskollärare?

 

Utforska en spännande och meningsfull karriär som förskollärare! Luleå tekniska universitet vill tillsammans med lärcentra i Norrbotten och Västerbotten bjuda in dig till ett digitalt event där du får lyssna på föreläsare som berättar mer om vår flexibla distansutbildning, karriärmöjligheter och arbetslivet som förskollärare. Missa inte chansen att öppna dörrarna till en framtid full av glädje, utmaningar och möjligheter.

 

När? 27 september klockan 18:00 – 19:30

Var? Digitalt och på plats

 

Läs mer och anmäl dig här.

 

Delta på plats vid ditt lokala lärcentrum eller helt digitalt

 

När du anmäler dig till eventet bestämmer du samtidigt hur du vill delta.

 

Var med på plats – vi bjuder på fika!

 

Om du väljer att besöka ett lärcentrum under eventet, bjuder vi på fika. Du får även möjlighet att kika närmare på lokaler, träffa andra som är intresserade av utbildning och ställa frågor till personal på plats. Du hittar mer information om de lärcentra som medverkar längst ner på sidan. 

 

Var med digitalt

 

Om du föredrar att delta digitalt får du en länk skickad till din mail dagen innan eventet. Efter det är det bara att koppla upp sig på dagen och vara med på distans enkelt och bekvämt.

 

Preliminärt program

 

Observera att ändringar kan ske i programmet. Start och sluttid kommer ej att ändras.

18.00 – 18.20 Möt en student vid LTU
Student vid förskollärarutbildningen berättar mer om sitt studieliv och hur det är att studera till förskollärare på distans vid LTU.

 

18:20 – 18:40 Möt en lärare från LTU
Hur fungerar det att studera till förskollärare, vad läser man, distansstudier, och anmälan m.m.

18:40 – 19.00 Möt en representant från arbetslivet
Information om yrket, behovet av utbildade förskollärare och framtidsutsikter.

19:00 – 19.20 Fler män behövs inom förskola
Föreningen män i förskola berättar om föreningen, hur det är att arbeta som manlig förskollärare, vilket stöd man kan få och varför fler män behövs.

19:20 – 19: 30: Extra tid för frågor till föreläsare.

Om du vill göra ändringar i din anmälan eller har frågor kontakta oss på villplugga@ltu.se

 

Lite mer information

 

I dagens samhälle är behovet av kompetenta förskollärare stort, både fler män och kvinnor behövs. Just nu är det särskilt viktigt att fler manliga förskollärare engagerar sig för att främja jämställdhet och skapa en inkluderande och representativ skolmiljö. Under eventet kommer därför bland annat en representant från föreningen Män i Förskolan att dela med sig av insikter och erfarenheter om att arbeta som manlig förskollärare. Du kommer att få värdefulla inblickar i det stöd som finns tillgängligt för dig, samt upptäcka de pågående insatserna för att attrahera och uppmuntra fler män att satsa på en meningsfull och belönande karriär inom förskolan.